Porta el teu envàs, així de fàcil

,

porta-el-teu-envas-pel-medi-ambient

 

Porta el teu envàs, raons per fer-ho?

Porta el teu envàs perquè no ens quedem sense imatges com aquesta que t’hem posat més amunt. Millor dit, perquè puguem mantenir la imatge d’un Mediterrani, blau, net i, transparent. Que puguem veure les garotes, els peixos i les algues ballar amb les onades, sense plàstics que enterboleixin la màgia.

 

porta-el-teu-envas-pel-mar-Mediterrani

 

Perquè quan t’acostes a l’aigua, a vegades, et trobes coses una mica estranyes…. Què penses tu que és? Una alga o un tros de bossa del super? Doncs si tu tens dubtes, imagina’t els animals que s’ho troba! Ho vam tocar per a veure i, si era un plàstic. La mida justa per ofegar una tortuga marina o un peix voraç.

 

bruticia-a-la-platja-no-porta-el-teu-envas

 

Porta el teu envàs, per no haver d’anar esquivant escombraries quan anem a la platja. La Natura n’està tan tipa, que quan hi han temporals, ens retorna la nostra brutícia.
No has sigut tu, ni jo tampoc, ni el veí. I és veritat, en realitat no anem llençant botelles i bosses arreu, però hi arriben. La raó és que el plàstic té una propietat sorprenent: és lleuger i, amb el vent es desplaça i pot recórrer quilòmetres! Sura, fins que es plena d’aigua o de sorra i, es queda allà per molts i molts anys.
Les escombraries mal tancades, deixen anar bosses i envasos, que surten disparats rodolant fins arribar a torrents i rius i, d’allà fins la platja.
Els plàstics s’escapen i arriben al mar, redueix-ne el consum
I mira que hi posem ganes, reciclem tot el que podem! Portem una mitjana de 3 bosses plenes d’envasos de tota mena, cap els contenidors grocs. Separem el vidre, el paper i els plàstics o llaunes. No és suficient sembla.

porta-el-teu-envas-i-bidons-a-granel

 

No et fa mandra anar cada dos dies a llençar la brossa? A nosaltres si, la veritat! Doncs porta el teu envàs quan vagis a comprar. Agafa de casa les botelles de detergent, d’aigua, o de vidre, per omplir-les de líquids, una caixa de metall o, una bossa amb tanca hermètica, per emportar-te productes en pols. Pots reutilitzar aquests envasos tantes vegades com vulguis, disminuint la brossa i per tan els viatges als contenidors.

No decoris els teus interiors amb envasos de plàstic, deixa lloc a les plantes

 

,enys-plastics-a-la-cuina-porta-el-teu-envas

 

Porta el teu envàs i deixa lloc per plantes i contenidors amb més presència. Si, estem entrant en consideracions estètiques o, d’espais envaïts per múltiples envasos de plàstic, poc glamurosos.
És veritat que normalment els tenim amagats a dins dels armaris, però precisament per això. Si pots tenir menys productes, o tenir-los en envasos amb més encant, potser l’aspecte d’uns dels racons del teu safareig o cuina millorarà.

 

porta-el-teu-envas-si-compres-ecologic

 

Fas esforços per a comprar productes ecològics, de proximitat, frescos, macos? Productes que fan goig, sans i donen ganes d’atipar-se, però t’els emportes en bosses de plàstic, en safates de poliestirè? Millor si portes el teu envàs de casa. Bosses de roba reutilitzables molts i molts anys, safates de vidre amb tapa, tot el que pensis que et pugui anar bé.
Què en treuràs? Doncs fàcil. Arribes a casa i poses les teves compres a la nevera directe. T’estavíes desembolicar i llençar bruticia a la brossa.
Potser no sigui bufar i fer ampolles tot d’una, però amb el temps tu també diras “Porta el teu envàs”. Així de mica en mica, entre tots anirem reduïnt i eliminant el plàstics de la Natura. T’animes?

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *