Fregalls i esponges de luffa, d’on venen?

, , , ,

fregalls-i-esponges-de-luffa-peces-naturals

Fregalls i esponges de luffa, d’on venen?

Els fregalls i esponges de luffa, provenen o són les fruites d’una planta. Això, per l’aspecte ja ens ho pensem, però quina planta, on creix, d’on ve? Hem buscat informació i els resultats són sorprenents.

Els fruits molt semblants al carbassó, provenen d’una planta trepadora asiàtica. Hi han 7 espècies de luffa i cadascuna té les seves particularitats, en quant al sabor, mides o textura. Més o menys amargs, els fruits es recolecten quan encara no són madurs i es serveixen cuinats, una mica com el nostre carbassó.

fruit-comestible-luffa-fregalls-i-esponges-de-luffa

La luffa és una planta originària de la India, descoberta pels europeus a Egipte en el S.XVIII. Molt productiva, cada planta pot donar entre 15 i 20 fruit de fins a 30 cm de llarg, no ens sorpren que s’utilitzi en la cuina de molts països càlids.
De la planta de luffa, s’aprofita tot: la flor (arrebossada i fregida), les llavors (com aperitiu) i les tiges del fruit i la planta, com a cordill.
I els fregalls i esponges? Doncs són aquests mateixos fruits, que un cop madurs, es tornen molt i molt fibrosos. Es deixen assecar, es pelen i es transformen en esponges vegetals.

natural-eco-pack-regal-fregalls-i-esponges-de-luffa

Els avantatges d’utilizar fregalls i esponges de luffa?

La reflexió més freqüent quan veus les esponges, és: “Un fregall i una esponja de luffa pel cos, no són ben bé la mateix cosa”. Evident! I així ens ho expliquen a Iberluffa. Han aconseguit diferents textures en les fibres. Mes dures pels fregalls o més suaus pels discos facials. En tots casos, com a esponges exfoliants, són realment eficaces:
•per activar la circulació sanguínea
•per eliminar la pell morta
•per trencar suaument la pell i fer que els pèls no s’enquistin
entre moltes altres propietats.
Com és un “teixit” maleable, s’en poden fer estris de tota mena. Nosaltres en destaquem les fundes pel sabó al tall o el que més t’agradi. Mentre vas fregant-te el cos, treient la pell morta o les restes de broncejat estiuenc, el sabó el va rentant i hidratant la pell.
En quant als fregalls, són molt adients per plats i cassoles, però el que més ens agrada és com s’emporta la brutícia de la vitro! Més encara i, quan ja no el pots fer servir, el llences a “la orgànica” sense problemes.
Els regalls i esponges de luffa són els imprescindibles de les cuines ecològiques i sostenibles! T’animes a provar?

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *