Esponges Konjac, saviesa asiàtica

, ,

esponges-konjac-el-gibrell

Esponges Konjac la saviesa asiàtica a les teves mans

De les “Esponges konjac”, de ben segur que n’heu sentit parlar, peró què són en realitat, com les podem fer servir i conservar? Hi posarem una mica de llum a tot plegat.

Comencem pel començament com diuen. Les esponges Konjac són els tubercles d’una planta. Si, si el que sents. Són “corms”, és a dir una arrel que aguanta una flor. Amb un nom poc atractiu com és “Amorphophalus Konjac”, de cada bulb surt una flor de color vermell fosc que és tòxica.
A molts països d’Asia, com Japó, Corea o Xina, s’en fa farina i melmelada, per la seva gran quantitat de midó. Una vegada cuinats, s’en extreu una gelatina consistent, que es fa servir com a postres. ncara millor,  Com és molt consistent, es talla a trocets per fer un mos i enganyar l’estómac abans de dinar.
Unes “tapitas” sense apenes calories, peró amb molta fibra, que donen la sensació de sacietat. Per alguns són ideals per a una dieta “post o pre” esdeveniment gastronòmic.

 

 

corm-esponges-konjac

Imatge de internet

 

A nosaltres el que ens interessa però de les esponges konjac, és la seva vessant esponja.
Es recullen els tubercles i, després de tractar-los es transformen en estris d’higiene. Pensades en un primer moment per ser utilitzades pels bebès, per la seva suavitat, s’ha estès el seus ús com a esponges desmaquillants.
Com utilitzar i perllongar la vida útil de les esponges konjac? Per començar mullant l’esponja amb aigua tèbia. D’aquesta manera agafará volum i recuperará la seva textura esponjosa i suau. Després ja la pots  utilitzar amb el producte cosmètic que prefereixis.

 

Les esponges Konjac són vegetals, naturals i biodegradables.

esponges-jonkac-sabo-marsella-el-gibrell
És un producte natural molt porós, per tan és millor rentar-les després de cada utilització. Es recomana esbandir-les bé i penjarles perquè perdin tota l’aigua, així quedaran perfectes per la propera vegada. No les rebreguis ni estiris gaire, es podrien fer malbé. Una vegada comencen a desfer-se, al cap de mesos d’utilitzar-les, les post llençar a la brossa de orgànics, són biodegradables.
Combina les esponges Konjac amb productes ecològics i naturals: amb hidrolat d’espígol, amb sabons de Marsella o, amb sabons al tall a base de diferents essències.  Si necessites qualsevol informació més, fes-nos una trucada!

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *