Ecològic, natural, orgànic, bio …

, ,

 

diferencia-ecològic-bio-orgànic

Ecològic, bio, orgànic, natural, quina diferència  hi ha?

Ecològic, natural, bio, … aquestes paraules les hem sentit mil.lions de vegades, però realment sabem què volen dir i el que comporten?
Anem a veure si podem posar llum al tema.
El moviment ecologista apareix cap als anys 70, en un intent de treballar per un desenvolupament sostenible de la economia. Des d’aquell moment, les paraules ecològic, bio, orgànic, natural, proliferen en el mercat.
S’havia de posar en clar què és cadascuna  i, quan es pot dir que un producte és ecològic, bio o natural. Aquest és el motiu pel qual es creen unes certificacions que permetin als consumidors saber què està comprant.

certificacio-organic-logo

 

 

Es crea doncs un marc legal europeu, general i es deixa que cada país creï el distintiu o logo,  per cada certificació. I aquí comença el “petit lio”, cadascun dels països crea el seu sota el paraigües europeu.

 

 

 

 

El resultat és aquest:

 

certificacions-europees-productes-bio-ecològics

Logos de les certificacions europeas per països. Font: ifeelmaps.com

 

Sincerament impossible de recordar tots aquests logos……
En l’àmbit de la cosmètica, en la que nosaltres treballem en part, ens hem de concentrar en la certificació “Ecocert”.
Els productes poden portar aquesta certificació, perquè el 95% dels ingredients que els composen són naturals, en front del 5% de ingredients sintetitzats.

Anem a pams, Ecològic, Natural, Bio, Orgànic, veiem les diferències

A- En concret, el producte que podem anomenar “Ecològic” és aquell que cumpleix els requisits següents:

 

 

B- Direm que un producte és “Natural” quan:

 

un-producte-es-natural-quan

 

C-Ens en queden dos: Bio i Orgànic.
Bio o biològic: Vol dir que cap ingredient ha sigut manipulat genèticament
Orgànic: productes que provenen de una agricultura en la que no s’han utilitzat productes químics pel seu desenvolupament (pesticides, fertilitzants..)

bio-orgànic-requisits-per-obtenir-certificacions

 

En resum, per a poder obtenir la certificació “eco” o “bio” i, la certificació “natural” o “orgànic”, el percentatge de ingredients vegetals ecològics és significatiu.
D’una altra banda, aquestes certificacions no són gratuïtes, fet que encareix els productes. Aquest és un dels motius de les demandes d’ajut als diferents països europeus als estats.
Les polítiques a favor d’impulsar el producte ecològic, bio i natural, han anat arrelant i afavorint l’expansió en tots els mercats d’Europa. Els preus s’estan normalitzant i avui en dia, les diferències són mínimes respecte dels productes tradicionals.
La millora en salut és molt apreciable, especialment de les persones amb problemes de pell, o sensibilitat als productes químics, així que optar per un producte ecològic, bio o natural, et surt molt a compte!
0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *