No podem deixar escapar l’oportunitat de parlar-te de tot el què pots fer per canviar hàbits a l’hora de fer la bugada per tenir més cura del medi ambient, molt més del què puguis arribar a pensar!

Com pot impactar la meva bugada en el medi ambient? Hem de pensar en conjunt, la suma de moltes petites accions qüotidianes poden generar una gran diferència en el seu impacte, tant positiu com negatiu.

Aquestes petites accions no han de ser per res del món complicades, just al contrari! Es tracta senzillament d’actes menys automàtics i més conscients.

El què volem remarcar és que, des de casa tu ja pots fer accions que tindran efectes més positius per al planeta i, si comparteixes la teva experiència, quanta més gent els faci més gran pot ser aquest impacte!

A continuació, i parlant de començar a cuidar el món des de casa, i tractant-nos de El Gibrell, botiga de sabons i detergents ecològics et volem donar uns breus i senzills consells a l’hora de fer la bugada.


1. UTILITZAR MENYS LA RENTADORA

Ui… què obvi, no? Però… sent sincers, generalment quantes vegades posem la roba a rentar havent-la portar un sol dia, o inclús algunes hores, malgrat que no l’haguem tacat? De la mateixa manera en cas que taquem alguna peça de roba, sempre podem recòrrer a rentar-la a mà. Només cal utilizar una mica de llevataques o detergent i fregar-lo a la taca.

Si tens més peces de roba o el tamany d’aquestes és major, omple la pica del bany amb aigua tèbia i utilitza una petita quantitat de detergent – d’aquesta manera estàs contribuïnt a un estalvi tant energètic com d’aigua.

2. RENTAR AMB AIGUA FREDA

Sabies que rentar amb aigua freda suposa un estalvi energètic i, al mateix temps, ajuda a reduïr la quantitat de microfibres? És més, les peces de roba tindran una major longevitat! El color i la qualitat del teixit es veuen menys perjudicats si els cicles de rentat són d’aigua freda. S’ha de tenir en compte que la majoria de la nostra roba es netejarà perfectament en temperaturas més baixes i els detergents d’avui en dia són igual d’eficaços

3. REDUEIX O ELIMINA L’ASSECADORA

Creiem que tots som conscients de la quantitat de temps que és necessària per assecar la roba amb l’assecadora (entre una i dues hores mínim) – si som responsables, ens adonem que és un malbaratament energètic increïble. Un altre aspecte a tenir en compte, és que assecar la roba amb l’assecadora genera microfibres i fa malbé la teva roba més ràpidament. Quina solució hi ha? Doncs la planificació! No es tracta de fer passos enrere, simplement de calcular quantes rentadores necessites fer i d’assegurar-te que disposes de suficient temps perquè la roba s’assequi abans de posar-ne una altra. D’aquesta manera, sense utilitzar l’assecadora, reduiràs el gast energètic, la teva roba lluirà més maca durant més temps i estaràs fent un gest positiu per al planeta.

4. UTILITZAR DETERGENT ECOLÒGIC A GRANEL

Tractant-nos de El Gibrell… com no havíem de parlar d’aquest punt! Portem des del 2018 intentant conscienciar i explicar a tots els què us heu acostat a la botiga sobre aquest tema. Volem fer-vos replantejar tota la quantitat de químics que contenen els detergents comercials, els què surten anunciats per la televisió i, els què tots sempre hem o havíem utilitzat!

La composició d’aquests productes no és saludable per a la nostra salut. Especialment si a casa hi ha algun membre de la família amb problemas dèrmics, al-lèrgies, o reaccions cutànies. Però no només no és saludable per a nosaltres, el detergent convencional (el típic de supermercat) també és nociu en el medi ambient. Per què? Doncs perquè no es degraden ràpidament i sovint contenen micropartícules representant un perill per a la fauna marina, ja que acaben abocats al mar.

Des de El Gibrell, volem oferir una alternativa a aquests detergents. Oferint una gamma de detergents ecològics que és respectuosa tant amb la nostra pell com amb el medi ambient.

Tots els nostres detergents tenen certificació ecològica Ecocert i això significa que la seva composició és a base d’ingredients 100% vegetals d’origen natural. Els nostres detergents són aptes per a vegans i per a persones amb pell sensible.

I cap al medi ambient? Aquests detergents ecològics són ràpidament biodegradables. Inclús l’aigua sobrant (si netegessis a mà alguna prenda) la podries utilitzar per a regar les teves plantes. Podries dir el mateix de qualsevol altre detergent comercial?

A més a més, si vius a Barcelona pots ser part del nostre sistema de #PortaElTeuEnvàs. Volem que reutilitzis les ampolles de plàstic dels detergents que has utilitzat fins ara, per tal de donar una vida més llarga a aquest recipient. Per evitar generar nous residus i perquè som conscients que la gestió de residus actual (reciclatge) no és la solució. Hem de tallar des de l’arrel amb el problema no comprant-ne més o reduïnt-lo al màxim.

Si quan véns no portes el teu envàs, nosaltres et podem donar un de vidre retornable. D’aquesta manera i, després de rentar-los, els podem tornar a oferir, fomentant aquesta cadena de reutilització. Nosaltres estem encantats amb el canvi! i els nostres clients ja no contemplen tornar als detergents comercials després d’haver vist els resultats i saber que formen part d’un sistema sostenible!

5. TINGUES PACIÈNCIA! ESPERA PER FER UNA RENTADORA COMPLETA

Fer una rentadora assegurant que està plena ajudarà a que l’hagis d’utilitzar amb menys freqüència. Intenta esperar, els rentats de mitja càrrega utilitzen la mateixa quantitat d’aigua i consumeixen la mateixa energia. Pots organitzar les teves rentadores segons el tipus de rentat que necessites fer, així et podràs organitzar en conseqüència!

Font: Pinterest

Sovint, el mes de setembre es converteix com en el de gener: és un mes que ens el prenem com a inici de canvis, metes que volem aconseguir, energía i focus per aconseguir el què ens proposem.

Aprofita aquests 5 tips i comença des de casa amb petits canvis!

Primer pas: Pren-t’ho amb calma!

Sí sí, ho has sentit bé. No et pressionis en excès, ja sabem que costa molt deshabituar-nos de costums que tenim integrats des de fa temps pel què t’aconsellem que no et marquis un estil de vida totalment zerowaste ja que, el propi moviment de la societat actual posa molts obstacles per aconseguir-ho i no volem que et desanimis per no aconseguir el teu objectiu tan estricte. Com diu la frase “less is more”, pocs objectius però que siguin molt concrets per a què et sigui fàcil fer el seu seguiment!

Segon pas: Revisa i planifica

Què necessites vs. què et fan creure que necessites o desitges? Abans que res, fes-te el gran favor de desintal.lar-te les Apps que tinguis al mòbil de fastfashion, clubs de compra compartida o privada. Juguen amb la “debilitat” que tots tenim de creure que “necessitem” un objecte.

Comença fent això i després enfoca’t a casa teva: fes una llista amb productes que creus que són fàcilment intercanviables per productes ecològics. És més fàcil del que sembla: comença per les diferents estances de la teva llar i comença a detectar quant és el consum de plàstic de casa teva i en quins productes és on generes més residus, els ingredients dels teus cosmètics, perfums, sabons, xampús, pasta de dents… (INCI).

Tercer pas: Torna a fer vida al barri

Busca alternatives de proximitat i evita les grans superfícies. Torna a comprar al mercat: evita comprar fruita envasada, carn en safates de plàstic… Cerca quines botigues a granel tens prop de casa teva per trobar: llegum, cafè, sucre, mel, tè… hi ha tantes i darrere d’elles hi ha persones que esperen que hi entris per assessorar-te, ajudar-te i donar-te el millor dels seus somriures! El benefici és màxim per ambdós costats! Tu t’emportaràs a casa un producte de qualitat, amb una bona atenció al client (que n’arriba de ser important!), sense un excès d’envoltoris ja que a la majoria d’elles pots portar el teu propi envàs! Elimina el plàstic de la teva compra!

Quart pas: Tot comença a casa

T’has adonat de la quantitat de productes de neteja, detergents, suavitzant que el marketing ens ha fet creure que necessitem per a ser nets i polits ? Nosaltres abans creiem que per tenir més productes i més concrets segons el tipus d’estances més neta teniem casa nostra, però amb el temps, van sortir problemes de al-lèrgia i reaccions cutànies que mai haviem tingut… i va ser llavors quan vem preguntar-nos: de què estaran fets aquests productes? I allà vem obtenir la resposta de perquè la nostra pell reaccionava així.

Ara, poc a poc, van sorgint més i més alternatives, entre d’elles la de El Gibrell, la primera botiga de sabons i detergents ecològics i a granel al barri de Sants: tens l’oportunitat de comprar un sabó amb ingredients naturals al 100%, detergents ecològics i respectuosos tant amb la teva pell com amb el medi ambient (de fet, podries reutilitzar l’aigua per a regar les plantes! Imagina!) i altres productes de neteja com a multiusos per a netejar les superfícies tant de la cuina, com del terra, bany… que no conté olors químics sino naturals i una vegada el provis… sentim dir-te que no hi ha marxa enrere!

Cinquè pas: Comparteix la teva experiència i progrés

Una gran forma de mantenir-te en aquest camí és el d’explicar quins canvis has introduït en el teu dia a dia en el teu entorn. D’aquesta manera prens consciència de quant has evolucionat en poc temps, de la facilitat que ha sigut l’adaptació a un nou tipus de consum, del impacte positiu que has generat a famílies darrere de les botiguetes al fer un consum local, de conscienciar als més petits de casa de la importància de les petites decisions i la responsabilitat que tots tenim amb la natura. I el què encara és millor: inclús pots despertar l’interés d’algú que es plantegi que si fa petits canvis i modificacions a la seva rutina pot repercutir positivament en el medi ambient i en la nostra salut.

Si ja has iniciat un estil de vida més sostenible i coherent amb els teus valors, siusplau comparteix la teva experiència – Pots ajudar a algú que s’ho estigui replantejant.

Com veus, tot són avantatges! Cal paciència i programació al principi però val la pena. Anima’t, sigues part activa! Tots en podem formar part i tots som, en la nostra petita parcel.la, el canvi que volem veure al món.

Juliol sense plàstics està aquí!

Video de la campanya oficial July Plastic Free

En què consisteix?

És un moviment global per tal de reduïr la constaminació pel plàstic a través de desafiar-nos a no utilizar plàstics d’un sol ús durant el mes sencer.

Com ens podem preparar?

El més important és que tinguis una sèrie de passos definits per dur a terme el repte fins al final. Així després, al haver adquirit nous hàbits els incorporàs de forma habitual en el dia a dia!
D’aquesta manera el nostre impacte sobre el medi ambient serà menor a llarg termini.

Primer pas

Fes una ullada a les teves escombraries i observa quins productes que consumeixes estan envasats en plàstic.

Segon pas

Pensa en els teus hàbits de consum, sovint són un reflex de viure en constant moviment, amb estrès i sense temps per aturar-nos i planificar:

– Ets de fer-te un cafè per emportar abans d’anar a treballar o en alguna pausa?

– Sempre te’n recordes de la bossa per fer la compra quan ja estàs a la cua del mercat o supermercat?

– Demanes les begudes o batuts amb canyeta?

– I l’aigua? La compres envasada… o en formats petits per emportar-te-la a la bossa o motxilla?

– Què me’n dius de les safates de porexpan amb fruita o hortalisses? L’agafes per endur-te-la a casa?

Tercer pas

Ves a cada estança de casa teva i revisa quants productes amb o de plàstic hi observes

Bany: raspall de dents, pasta de dents, fil dental, sabó de mans, maquineta d’afaitar, desodorant (sigui spray o roll-on), xampú, acondicionador, gel de dutxa, compreses, crema hidratant per a les mans, sèrum facial, exfoliant…

Cuina: fregalls, baietes, rentavaixelles, bosses de plàstic dintre de la nevera, paper de film o alumini, guants per rentar els plats, canyetes d’un sol ús de plàstic, tuppers de plàstic…

Entre els productes que utilitzes, creus que hi ha alternatives? Afortunadament, sí! – El més important és que prenguis consciència de com és de present el plàstic a les nostres vides i de veure quant en consumim. El què és preocupant és que, en moltes ocasions, la seva duració és mínima contribuïnt a generar cada cop més residus!

Estigues atentx durant aquest més tant a Instagram @elgibrell com al blog ja que anirem donant recomanacions i tips per a facilitar-te la transició, amb substituts ecològics i sostenibles!

Sigues part activa del canvi :)

com-eliminar-els-polls

Com eliminar els polls d’una vegada per totes?

Com eliminar els polls, com acabar amb ells d’una vegada!!! Per desgracia ni cremant-te els cabells amb un assecador, ni tallant la cabellera més curta, ni fent-te trenes ….

Llegir més

desodorants-ecologics-eficaços-efectes-de-la-mala-olor-suor

Desodorants ecològics eficaços per a tota la família

Què tenen a veure els desodorants ecològics eficaços amb la imatge de Mary Pickford? Molt fàcil: aquest és l’aspecte que tenim quan no trobem “el desodorant” que ens va bé.

Llegir més

Trobar un detall per a regalar, ecològic, personalitzat i, a sobre assequible!

Trobar un detall per a regalar, de vegades ja és tota una proesa. Si a sobre, ens entossudim en que el volem ecològic i personalitzat, això ja pot semblar impossible. Excepte si som creatius i busquem alguna cosa original. T’ho posarem fàcil, segueix llegint i trobaràs “el” detall per a regalar.

Llegir més

sabons-de-mel-a-granel

Sabons de mel artesanals, el millor de la Natura per cuidar la teva pell

Sabons de mel, si! Vols saber perquè la mel és un dels millors productes que produeix la Natura? Bé produeixen uns animalons increïbles, que hem de protegir. T’ho expliquem ara mateix.

Llegir més

esponges-konjac-el-gibrell

Esponges Konjac la saviesa asiàtica a les teves mans

De les “Esponges konjac”, de ben segur que n’heu sentit parlar, peró què són en realitat, com les podem fer servir i conservar? Hi posarem una mica de llum a tot plegat.

Llegir més

fregalls-i-esponges-de-luffa-peces-naturals

Fregalls i esponges de luffa, d’on venen?

Els fregalls i esponges de luffa, provenen o són les fruites d’una planta. Això, per l’aspecte ja ens ho pensem, però quina planta, on creix, d’on ve? Hem buscat informació i els resultats són sorprenents.

Llegir més

porta-el-teu-envas-pel-medi-ambient

 

Porta el teu envàs, raons per fer-ho?

Porta el teu envàs perquè no ens quedem sense imatges com aquesta que t’hem posat més amunt. Millor dit, perquè puguem mantenir la imatge d’un Mediterrani, blau, net i, transparent. Llegir més